Topmenu

Billeje

Billeje til ferien kan virke som en ufremkommelig jungle med mange udbydere og mangler regler. Men hvis du vil lidt omkring i din ferie, kan det være rigtigt godt at have lejet en bil. Og så svært er det heller ikke..

Lej bilen hjemme fra. Så er du sikker på prisen og på at have en bil, som passer til dine behov.

Priserne er ret forskellige, når du skal leje en bil. Derfor er det rart at bruge en søgemaskine, der omfatter flere udlejningsselskaber. Prøv for eksempel Holiday Autos, som sammenligner 8 af de førende udlejningsselskaber som blandt andet Eurocar, Avis og Hertz.

Sitet er ret let at bruge og på dansk. Tast ind, hvor du vil hente bilen, og hvor du vil aflevere den. Det behøver ikke at være samme sted. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du vil på tværs af et land uden, at du behøver at køre tilbage til start. Så skal du blot indtaste tidspunkt for leje, og så søger maskinen for dig.

Du får en liste ud fra din søgning på forskellige biltyper og forskellige udlejningsfirmaer. Hvis du på forhånd ved præcist, hvilken type bil du vil leje (for eksempel størrelse, cabriolet, luksus), har sitet filtre, så du kan lave en mere præcis søgning.

Lejebetingelser og pris ved leje af bil

Når du har fundet frem til, hvilken type bil du vil leje, så gå ind under et par muligheder og tjek lejebetingelserne. Du skal være opmærksom på, at hvis føreren af bilen er under 25 år, så koster det ekstra. Hvor meget det er, svinger fra firma til firma. Hvis I skal være mere end en fører af bilen, så koster det også ekstra. Desuden skal du tjekke, hvad forsikringen dækker og en eventuel selvrisiko. Under ”lejebetingelser” er det ganske let at tjekke disse centrale oplysninger – og ud fra det, kan du vælge den bil og det firma, som passer til dine behov.

Hvis føreren er under 25 år betales det ekstra gebyr på stedet i lokal valuta. Vær også opmærksom på, at udlejningsfirmaet kræver et depositum i form af et tilgængeligt beløb på dit kreditkort. Under lejebetingelser kan du også se, hvilke kreditkort de accepterer.

Afhentning og tilbagelevering af lejebilen

Selv om du på skærmen har siddet og kigget på en Ford Fiesta, så kan det godt være, at der står en Fiat Bravo og venter på dig. Du lejer nemlig en Ford Fiesta eller tilsvarende bil, og du kan let blive bedre kørende, end den bil du egentligt har bestilt (selv om det jo selvfølgelig er en smagssag). Når du henter bilen, så tjek den sammen med udlejer for eventuelle skader, så du er sikker på, at du ikke skal hæfte for skader, som andre har lavet. Tag evt. et foto/video af skaden/bilen.

Ofte skal lejebilen leveres tilbage med fuld tank – så husk det (det fremgår også af lejebetingelserne). Når du leverer bilen tilbage, så finder du en person, som tjekker bilen, og du får en kvittering. Det tager ikke lang tid, men kom ikke for sent til lufthavnen, hvis der nu alligevel skulle være en ventetid. Dit fly venter ikke.

Det er min erfaring, at du er godt kørende i en lejebil. Hvis det er et af de større udlejningsfirmaer, er der gerne ordnede forhold og nyere biler. Og det er rart, hvis du for eksempel skal en tur i bjergene – det er ikke rart i en gammel bil med defekte bremser.

Nyd din ferie med en lejebil – det giver fuld frihed!