Topmenu

Billig storbyferie til London

 

Trænger du til et smut til London, hvor det bare ikke må koste en bondegård? Det kan faktisk godt lade sig gøre! Her får du et eksempel på en billig storbyferie til London, hvor du får byen ind under huden uden, at du bliver flået.

Når du kommer frem så sæt din kuffert af på hotellet (læs mere om billigt fly og hotel sidst i artiklen), og så starter et par dages oplevelser på din billige storbyferie i London.

Kom rundt i London

Det er supernemt at komme rundt i London med undergrundstogene. Køb en to-dags billet eller fyld dit Oysterkort op. Hvis du er i tvivl om, hvad der er billigst, så spørg på stationen. Jeg bruger mit Oyster-kort, som jeg gemmer fra besøg til besøg i London, hvor jeg så bare fylder mere på. Det er ret billig transport!

Gratis museer

Hvis du er til museer, så er det gratis entre på Science Museum, Natural History Museum og British Museum. Natural History Museum og Science Museum ligger begge nær South Kensington Station. Natural History Museum er super flot. I hall’en tager et kæmpestort dino-skelet imod dig – og du kan opleve en masse af naturens mærkværdigheder. På British Museum finder du blandt andet en masse ting fra de egyptiske faraoers tid – også den berømte Rosetta-sten, som gjorde det muligt at tyde hieroglyfferne.

London Gin Club

Tørstig efter museerne? Du forbinder sikkert en storbyferie i London og England med ikke bare a nice cup of tea men også med en G&T. Men London kan mere end at mikse en gin og tonic! Gin er sagen i London – og i the London Gin Club som ligger 22 Great Chapel Street i Soho kan du smage 130 af de bedste gin, som kan købes. Prøv en tasting menu til 23 eller 28 pund og lær noget nyt om gin! London Gin Club er et spændende alternativ til den traditionelle pub eller en kop Afternoon tea.

Billig shopping på storbyferien til London

Hvis du trænger til at shoppe, er London det rigtige sted. Det er lidt billigere end i Danmark, og udvalget er kæmpestort! Tag en tur på Regent Street og på Oxford Street. Kommer du fra Naturhistorisk museum, så tag Tube’en til Piccadilly Circus og gå op af Regent Street til du når til Oxford Street. Ved Oxford Circus Station ligger en stor Nike-forretning (Nike Town), hvis du er til Nike. Ellers så shop hos TopShop, Zara, Monki, Karen Millen, Uniqlo eller i stormagasinet Selfridges.

Hvis du nu trænger til at slappe lidt af på din billige storbyferie til London, så tag i Covent Garden. Det er et hyggeligt gammelt overdækket marked med forretninger og spisesteder. Prøv den gode italienske is hos Venchi og stå og nyd den underholdning, som altid er i gang i Covent Garden, hvor dygtige performere spiller, synger eller optræder på anden vis. Er du blevet sulten, så gå rundt om hjørnet til Henrietta Street og find Bella Italia. Her får du super god italiensk mad til en meget fornuftig pris (to retter for 10 pund).

Besøg en pub

Du skal selvfølgelig også opleve pub-livet på din storbyferie til London! Tag tilbage til dit hotel og stil dine indkøb ind på dit værelse. Hvis du vælger vores anbefalede Hotel Tune, som ligger ved Liverpool Street Station (se nederst i artiklen) kan du gå fra hotellet ud på gaden og enten vælge nabopub’en The Water Poet eller lige gå 2 minutter til Bishopesgate til pubben Woodins Shade, hvor der er masser af gang i den. Hvis du kommer inden kl. 21, kan du få en pub-menu med fish’n chips her.

Pubben lukker kl. 00.30 om lørdagen. God mad til en billig pris – hvis du ikke når pubben inden køkkenet lukker, så er der late-night åbent lige overfor, hvor du kan få spicy wraps.

Leg klassisk turist på en billig storbyferie til London

Og så er det videre efter noget klassisk London turiststemning. Tag Circle Line til Westminster, hvor du skal se Big Ben og Westminster Abbey. I Westminster Abbey skal du betale medmindre, at du får tiden til at passe med Evensong, hvor du går ind og overværer en kort tjeneste, hvor et kor af drenge synger de smukkeste salmer. Tag videre til Green Park Station – hvis solen skinner, kan du booke en liggestol og slappe lidt af. Gå herefter hen af Piccadilly Street til Patisseria Valeria, hvor du kan få en god men billig udgave af Afternoon Tea i London. Bestil en Madame Valerie Cream Tea med en kande te, 2 scones med whipped og cluttered creme samt marmelade til 6.45 pund. Med lidt kulhydrater er du videre igen!

Hvis budgettet rækker til et teaterstykke eller en musical, så snup det. Der går altid en klassiker et sted – du kan få billetter ned til 200 kr. Ellers så prøv en af Odeon-biograferne.

Hvis du ikke nåede al din shopping lørdag, så er der åbent i forretninger til typisk kl. 18 om søndagen.

Billigt fly til storbyferien i London

Book en afgang med RyanAir fra Billund Lufthavn. Tag den tidlige afgang lørdag morgen og den tidlige hjemrejse mandag morgen (du lander i Billund kl. 10 og kan (næsten) nå på arbejde!). Hvis du er heldig, kan du kommer tur/retur for 355 kr. ved at bruge de tidlige afgange. Fra 1.3.2015 lokker RyanAir også med billige flybilletter fra København med priser ned til 149 kr.

RyanAir tilbyder en returbillet til lufthavnsbussen til Liverpool Street Station. De tager 120 kr. for en returbillet – det er en ok pris! Turen tager 1 timer og 15 minutter.

Billigt hotel på storbyferien til London

Book et billigt hotel i London nær Liverpool Street Station – det er nemt, når du kommer, og når du rejser tidligt mandag morgen. Book Tune Hotel – det ligger tre minutters gang fra busholdepladsen ved Liverpool Street Station. Hvis det skal være rigtigt billigt, så kan du booke et værelse uden vindue – det er dog ikke noget for mig.

Tjek Tune Hotel – sidst jeg kiggede, kunne du få et værelse ned til 650 kr. per nat!

Hotellet er meget enkelt, men pænt og rent. Vær opmærksom på, at du betaler ekstra for ekstra services – for eksempel koster en hårtørrer 19 kr. og 90 kr. for tidlig tjek-ind. Men det er stadig billigt, for et hotel i London!

Læs mere om hoteller i London her.

3 kommentarer til Billig storbyferie til London

 1. Opdagelse.dk 8. februar 2015 at 12:30 #

  Tak for en skøn blog!
  Vi boede også på Tune Hotel sidst vi var i London – super billigt og fin standard 🙂

  • Anne Kathrine 7. april 2015 at 18:59 #

   Tak for din kommentar – og tusind tak for de fine ord! 🙂

 2. Kristoffer Føns 12. maj 2015 at 13:10 #

  Kan ligeledes anbefale Tune Hotel omend det er lidt ærgerligt, at der ikke er gratis internet… 🙂

Skriv et svar