Topmenu

Fodboldguide til London

Overvejer du en weekendtur til London, hvor der står en eller flere fodboldkampe på menuen? I så fald kan du bruge denne fodboldguide til London som en god start og blive klædt godt på til et par fantastiske fodboldoplevelser i Europas fodboldhovedstad.

London har ikke mindre end 11 klubber i de øverste rækker og pt. seks klubber i Premier League. Uanset hvornår du vælger at tage til London, kan du derfor altid finde en eller flere fodboldkampe at se. I denne guide er rejsetips til de tre største fodboldklubber i London, nemlig Chelsea FC, Arsenal FC og Tottenham Hotspur.

Chelsea FC – Vestlondon og The Bridge

Chelsea FC har igennem de seneste 10 år været en af de mest succesfulde af London-klubberne. Med den russiske rigmand Abramovich som ny ejer, har klubben kunne hente spillere fra den øverste hylde i Europa og det har hentet trofæer hjem til Stamford Bridge i et omfang Chelsea-fans ikke tidligere har været forvent med.

Chelseas stadion Stamford Bridge ligger i det vestlige London og er det stadion i London, som ligger tættest på centrum. Området hedder Fulham og ligger tæt på de mondæne områder Kensington og Westminster. Nærmeste undergrundsstation er Fulham Broadway (District Line), kun få minutters gang fra Stamford Bridge.

Billetter til Chelseas kampe kan købes på klubbens hjemmeside ChelseaFC.com og prisen ligger på ca. £50-90 alt efter hvem Chelsea spiller mod, og hvor på stadion man vil sidde.

Arsenal FC – Fra Highbury til Emirates

Arsenal FC spillede tidligere på det legendariske stadion Highbury, som i dag er omdannet til lejligheder og som blot ligger et stenkast fra det nye og moderne Emirates Stadium. I 2006 flyttede man til det nye stadion og siden har klubben gjort meget for at få tilhængerne til at føle sig hjemme på Emirates. Man har bl.a. opstillet statuer af gamle spillere foran stadion og dedikeret plads til 11.000 supportere, som i en periode kunne købe sten med deres navn indgraveret, som pladsen derefter blev brolagt med.

Emirates Stadium ligger i Nordlondon lige ved undergrundsstation Arsenal, som kan nås med tuben fra centrum (Piccadilly Line) og som ligger kun et par minutters gang fra Emirates Stadium.

En af de største kampe i sæsonen er Nordlondon-derbyet mod de evige rivaler fra Tottenham Hotspur. De to klubber ligger blot få kilometer fra hinanden og kæmper en kamp om at være kongerne af Nordlondon. En kamp som Arsenal målt på titler de seneste mange år har vundet.

På Arsenal.com kan du finde info om køb af billetter til hjemmekampe på Emirates Stadium. Billetpriserne ligger ca. på £30-100 og det anbefales at være ude i rigtig god tid.

Tottenham Hotspur – Nordlondon og White Hart Lane

Tottenham er den mindst succesfulde af de tre store London-klubber målt på titler i de seneste år, dog har klubben altid haft en meget trofast fanskare på hjemmebanen White Hart Lane. Tottenham ligger som nævnt i Nordlondon, tæt på lokalrivalerne fra Arsenal, som alle Tottenham-fans nære et mildeste talt anstrengt forhold til. Især pga. Tottenhams manglende sportslige succes, samtidig med at Arsenal har vundet titler og spillet Champions League stort set hvert år.

Den nærmeste undergrundsstation er Seven Sisters (Victoria Line), mens togstationen White Hart Lane st. ligger tættere på stadion og kan nås med tog fra Liverpool Street St. i centrum.

Køb billetter til Tottenhams kampe på TottenhamHotspur.com, hvor billetprisen ligger på ca. £30-80 alt efter modstander og plads på stadion.

Husk også!

På en fodboldtur til London, uanset hvilket kamp du skal se, er der et par oplevelser, du ikke må gå glip af. Tag f.eks. mod stadion i god tid og få et par pints på de lokale pubber. Englænderne elsker deres pubber og især før og efter fodboldkampe er der godt fyldt op med syngende fodboldfans. Når sultens skal stilles inden kampen, kan det anbefales at prøve en fish’n’chips for at fuldende fodboldoplevelsen i London.

Har du tiden til det, så husk ikke mindst at slå et smut forbi fodboldens mekka og det måske mest berømte stadion i verden, nemlig Wembley. Wembley ligger i det nordvestlige London og kan nås via tuben til Wembley Park (Jubilee eller Metropolitan Line).

Læs mere om fodboldrejser til London på VisitFootball.dk.

Fodbold andre steder i England

Det er selvfølgelig ikke kun London, der leverer medrivende fodboldoplevelser i England. Især de to byer Liverpool og Manchester er også kendt for sine ikoniske fodboldklubber. Havnebyen Liverpool har især to kendte fodboldklubber: Den ene Everton FC, og den anden er selvfølgelig den enormt populære Liverpool FC. LFC er kendt for sit stemningsfyldte stadion, Anfield, med deres bevægende sang, You’ll Never Walk Alone. Drømmer du om en fodboldrejse til Liverpool, så husk at være medlem af Redmen Family for ekstra rabatter på din rejse.

 

Målt på indbyggere er Manchester en smule større end Liverpool. Og også her er der god fodbold at se på både Manchester Uniteds stadion Old Trafford og Manchester Citys City of Manchester Stadium (Etihad). Hvis du er tilhænger af en af Manchester-klubberne, så må du helt sikkert ikke gå glip af storbyen, der også er kendt for at producere gode (rock)musikere.

No comments yet.

Skriv et svar