Topmenu

Geneve – shopping og jakkesæt

Jeg var i Geneve til en konference her i forsommeren, og når jeg begav mig på vej fra hotellet om morgenen til konferencen, som foregik i byens gamle teater, så gik jeg i en lang række af rask vandrende jakkesæt med tilhørende attachemappe. Geneve er tydeligvis en by, der er arbejdsplads for en masse forretningsfolk, ngo’er og diplomater! Og mens vi gik der i gåsegang gennem den vågnende by kunne jeg se de mange butiksvinduer: Louis Vuitton, Gucci, Prada, Celine, Rolex, Tag Heuer, Blvgari .. og mange, mange flere. Lidt væk fra bymidten er der også andre forretninger med knap så dyre mærker. Hvis jeg havde haft guld på kreditkortet og tid, så ville jeg have kunne shoppe igennem uden at komme to gang i samme butik.

På min vej gennem byen gik over hen over en af broerne, der leder hen over Rhone-floden, der strømmer gennem Geneve. Et godt pejlemærke, når du skal finde rundt i Geneve, er det ualmindelige høje springvand, der står midt i søen Lac Leman, der så og sige ender i Geneve. Søen er stor, og både Schweiz og Frankrig grænser op til søen. Hvis der er tid, kan man nyde en sejltur på søen.

Det er altid rart at gå rundt og opleve byens liv, når man lander i en ny by – men hvis benene bliver trætte (og en kop kaffe på en af de mange caféer ikke kan klare det), så er det utroligt nemt og billigt at komme rundt med byens letbanesystem. Jeg var også heldig at møde en af de gamle smukke sporvogne, som stadig kører i Geneve.

På vej gennem byen støder du også på lidt kunst og kultur. Der er grønne områder, græsstole og skulpturer i byrummet, og så kan du selvfølgelig også sidde ved den smukt dybt turkise Rhone-flod og nyde et lille glas (ikke billigt, men hyggeligt) eller se byen lidt fra oven fra pariserhjulet ved bunden af søen.

Hvor skal man bo i Geneve?

Det tager 10 minutter fra lufthavnen ind til den centrale togstation med tog, og det koster 20 kr. Jeg boede på Hotel Suisse skråt over for hovedbanen. Super nemt og centralt! Værelserne er af forskellige indretning og beskaffenhed – men der er rent og pænt (hoteller er lidt dyre i Geneve, så jeg vægtede beliggenheden højt). Har du svært ved at falde i søvn, så er der på tv’et et utal af franske kanaler, som man sover godt til. Morgenmaden er god og betjeningen er venlig og hjælpsom. Og ved ankomst får du udleveret et kort til gratis offentlig transport i Geneve.

Mad og drikke i Geneve

Der er masser af muligheder for at spise i Geneve – og du skal huske at prøve den lokale schweiziske rødvin. Den er god! Den ene aften spiste jeg på en lille restaurant Au Petit Chalet, hvor lokalet lignede en alpehytte – super hyggeligt, god mad, masser at vælge imellem på menukortet og god vin.

Der er også gode muligheder for at prøve en gang ostefondue, som det jo hører sig til i Schweiz. Men et godt råd; tjek priserne på menukortet inden du vælger restaurant, det kan være lidt dyrt.

No comments yet.

Skriv et svar