Topmenu

Lidt praktiske tips, når du rejser med fly

Når du skal flyve, er det afgørende at finde og booke det rigtige fly og at have styr på bagagen – og din forsikring. Det er vigtigt med en forsikring, hvis der sker noget på din rejse – også hvis der sker noget med din bagage.

Find det rigtige fly

Der er utrolig mange flyafgange og til meget forskellige priser! Så start med at tjekke markedet før du booker. To gode søgemaskiner er Momondo.com og Skyscanner.dk – begge fås også som gratis apps til din telefon.

Når du har det store overblik og ved hvornår på dagen, du vil rejse, så kan du også søge på de konkrete flyselskabers websites. Husk at nogle af de billige selskaber har ret strenge krav til fx bagage, så gør dig klart, om du kan nøjes med en kabinekuffert (dvs. kun håndbagage). Ellers så husk at lægge bagagepris til flybilletten, når du sammenligner priser.

Når du har booket og snart skal af sted, så tjek din billet med hensyn til, hvornår og hvordan du skal tjekke ind. Hos nogle flyselskaber skal du tjekke ind online hjemmefra. Læs mere om at booke fly her.

Kuffert itu under flyvning – forsikring

Hvis du, når du griber din kuffert på bagagebåndet i lufthavnen, opdager, at din kuffert er slået i stykker, så bør du straks anmelde det i lufthavnen. Det er muligt, at dit forsikringsselskab vil spørge til sådan en henvendelse. Men selv om du ikke lige opdager det i lufthavnen, så kontakt dit forsikringsselskab, når du kommer hjem – de erstatter din ødelagte kuffert.

Hvor er kufferten? – forsikring

Som regel når du og din kuffert frem til bestemmelsesstedet samtidig, men hvis du er uheldig og står og kigger på det tomme bagagebånd, og din kuffert ikke er dukket op, så henvend dig til personalet i lufthavnen. Her udfylder du en blanket, giver en beskrivelse af din kuffert og oplyser din ferieadresse. Du får en blanket med dig med et nummer på. Gem det, så du har dokumentation for anmeldelsen. Forsikringsselskaberne har lidt forskellige procedure vedrørende forsinket bagage, så hvis du skal være helt sikker på, hvordan du kan forholde dig med hensyn til erstatningskøb, så kontakt din forsikring (tjek om de har en rejseapp). Husk at nyde ferien, selv om det ikke bliver i den bikini, som du havde planlagt!

Pak håndbagagen klogt

Selv om du har din store kuffert med, hvor du har pakket ALT, som man kunne få brug for, så kan de godt betale sig at pakke det mest nødvendige for ferien i håndbagen, for det kan ske, at bagegen ikke kommer frem samtidig med dig. Så pak nødvendig medicin og nødvendigt udstyr i håndbagagen. En hårbørste og en creme med solfaktor og nødvendige ting, som kan være svære at skuffe på destinationen. Rejs i praktisk tøj, som kan bruges, hvor du kommer frem, og som er let at skylle op. Skal du på vandreferie, så rejs altid i dine vandrestøvler.

Hvis uheldet er ude, og du mister din kuffert, så gem kvitteringer på erstatningstøj og andre nødvendigheder, som du køber – også selv om kufferten dukker op i løbet af din ferie. Når du så kommer hjem, kontakter du din forsikring, som erstatter dine udgifter. Efter hvilke takster forsikringen udbetaler er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Husk også at gemme dokumentation fra lufthavnen om, at din kuffert er forsinket/bortkommet.

Rejseapps

Der findes masser af gode rejseapps. Skal du i bjergene er en højdemåler et must have. Ellers er en valutaomregner nyttig at have ved hånden, og Tripadvisor fås også som app.

Hvis du har gode rejseapps, så del dem med os i kommentarfeltet.

No comments yet.

Skriv et svar