Topmenu

Malaga og Mijas i Sydspanien

Tag en smuttur til Sydspanien. Klimaet er mildt, solen er skøn og udsigten fra de kystnære bjerge er fantastisk. Besøg Mijas – den hvide by i bjergene med udsigt til middelhavet – og tag et smut ind til malaga, som er langt hyggeligere end sit rygte.

Besøg skønne Mijas

Mijas ligger smukt i bjergene en halv times kørsel fra Malaga Lufthavn. Mijas byder på en fantastisk udsigt over middelhavet, hyggelige torve, hvor du kan få et godt glas sherry eller en fantastisk is i den lille chokoladefabrik skråt over for byens berømte æseltaxi. Prøv en chokoladesorbet med stykker af tørret appelsin fra de lokale appelsintræer – det er et paradis for din smagssans.

Æsel MijasSmut en tur forbi Furingirola på vej fra Mijas. Parker gratis langs strandpromenaden, gå en tur på stranden, hvor bølgerne bærer smukke muslingeskaller ind på stranden, og tag en tur i de blå bølger. Stranden er meget fin og velholdt. Langs strandpromenaden ligger et utal af små caféer, restauranter, is-huse og barer. Mange europæer har gennem årene slået sig den i Costa del Sol, og du finder alle slags strandbarer her – irske, italienske, hollandske, skandinaviske og mange flere. Og der er masser af muligheder for tapas og de lokale fritterede eller grillede fisk. Prøv også den lokale vin, den er overraskende god – selv i husets vin-udgaven.

Gå tilbage til bilen langs strandpromenaden. Denne gang skal du ikke kun kigge på havet og spejde mod Afrika, men kig i stedet på de mange andre turister og ikke mindst de mange fastboende. Her er alle slags mennesker – og mange er ude at spadsere eller jogge med deres hunde eller barnevogn. Det er ganske tydeligt, at livet på solkysten er et roligt driverliv for livsnydere.

Tapas i Malaga

Tag tilbage til Malaga, og kør ind midt i centrum af byen. Her er gode parkeringsforhold. Det er ikke gratis, men der er opsyn med bilen – og måske er du heldig, at den flinke parkeringsvagt parkere for dig, så du ikke skal bekymre dig om de små snævre båse.Mad Malaga

Malaga vrimler med små tapas-steder. Hold dig væk fra de større torve og find de hyggelige steder i de snævre gamle gader. Du bliver ikke skuffet!

 

Får du lyst til at være kulturen, så er der et flot museum for Pablo Picasso, som var født i Malaga. Er du til shopping, så tag en tur i den nyere shopping-gade Calle Marques de Larios, der løber fra centrum ned mod havnen. Forretninger er mondæne uden at være i den helt dyre ende. Der er masser af spanske brands, så du kan nogle gode køb med hjem.

Billigt fly til Malaga

Det er ikke svært at finde et billigt fly til Malaga. Du kan for eksempel flyve tur/retur og direkte fra Billund til under 1400 kr.

Lej en bil i Malaga Lufthavn. Der er masser af udbydere, og rejser du uden for højsæsonen er prisen lav.

No comments yet.

Skriv et svar