Topmenu

Rejse til Marokko

Rejs til Marokko og Marrakech, hvis ferien skal ose af eventyr og 1001 nat! Her er slangetæmmere, dresserede aber, storslået natur og spændende kultur. Nyd livets mangfoldighed og den livlige stemning i Marrakech – eller tag ud i de prægtige Atlasbjerge og bliv et med naturen.

Hvis du vil ud og vandre, så tjek nogle af de rejsebureauer, der tilbyder arrangerede vandreferier, så er der styr på lokalguide, mad og vand. Vær opmærksom på, at flere i Marokko taler fransk end engelsk, så du kan få luftet dine franske skolegloser. Besøg et spændende land og en gæstfri befolkning! Inde i Marrakech kan du godt få et glas vin – men det bedste er nu den søde mynte-the, som du bliver tilbudt alle steder i små fine kopper.

Når du skal finde et hotel i Marrakech skal du booke dig ind på en Riadh centralt i byen tæt på medinaen. En riadh er et hotel med en åben gårdhave. Læs mere om at booke hotel her. I Atlasbjergene kan du tage et telt med (det kan være køligt om natten) eller overnatte på et Gite d’etape i berberbyerne. Gite d’etape er en slags vandrehjem med meget enkle forhold (du skal ikke regne med enkeltværelse, bad og europæisk siddetoilet).

Det er billigt at bo og rejse til Marokko – også at rejse rundt i Marokko. Så det er bare at holde øje med de billige flybilletter.

Marrakech – Myntete, Djermaa el Fna og souk’en

På Djemaa el Fna-pladsen (også kaldet Jemaa el Fna) foran souk’en i Marrakech ligger Café de France. Tag de indvendige trapper op på tagterrassen, hvorfra du kan nyde udsigten til pladsen med slangetæmmere, dresserede aber, friskpressede juicer, nødder og alt hvad hjertet kan begære. Bestil en kop myntete og nyd den opfriskende og søde drik under solen mens du kigger ud over den livlige Djemaa el Fna-plads (der er på UNESCOs liste som bevaringsværdi).

Når du har nydt din te og samlet kræfter, så smut en tur over i souk’en, som er en labyrint af små boder og forretninger, hvoraf mange har deres lille værksted bag ved. Udvalget i souk’en er fortrinsvis lokale varer, så du slipper for de uendelige og uinteressante kopivarer som ellers til tider kendetegner markeder. Nyd duftene fra urte- og krydderiboderne, hvor du kan få fantastiske krydderier, der både dufter og smager, og se smukke træ- og lædervarer og selvfølgelig marokkopuderne. Det er let at gøre et godt køb i souk’en, men husk, at der skal pruttes om prisen.

Fortvivl ikke, hvis du farer vild i souk’en! Der er masser af venlige mennesker, som kan vise vej ud af souk’en. Inden jeg besøgte Marrakech, blev jeg advaret mod de lokale – men jeg havde kun gode oplevelser med en lokalbefolkning, der gerne hjalp med vejvisning.

Faktisk er det snarere på Djemaa el Fna-pladsen, at du skal være lidt opmærksom – om ikke andet så på pengepungen. Kigger du på slangetæmmeren skal der betales, kigger du på de dresserede aber skal der betales – og hvis en afrikansk kvinde fanger din hånd og når at sætte henna-tegn, forventer hun betaling. Det sidste oplevede jeg, men det endte med, at jeg fik en meget billig henna-tatovering på hånden. Og når man nu er i Marokko, skal man da have en sådan traditionel udsmykning af håndryggen!

Forenden af Djemaa el Fna-pladsen ligger Koutoubia-moskéen, som er den højeste bygning i Marrakech. Den er derfor rigtig god at tage landkending ud fra, når du går rundt i Marrakech.

Find garveriet

Når man går i Marrakech, ser man ofte æselkærre, som er overlæsset med huder. De små æsler har ikke travlt, men det er også et tungt læs, de skal trække. Følger man efter æselkærren, er der god sandsynlighed for, at man ender i garveriet i Marrakech. Du er ikke i tvivl, når du nærmer dig. Huderne hænger overalt på den lange høje mur omkring garveriet, og når du kommer tættere på, vil lugten også fortælle dig, at de er på rette vej. Det er ikke en egentlig turistattraktion med omvisning, men man kan komme helt ind i garveriet og se huderne i karrene, som mændene står og tramper i.

Det er næppe et sundt job, og arbejderne ser da heller ikke sunde ud. Stanken af døde dyr (det er bare huderne) er tæt og ubeskrivelig. Det hjælper dog svært, hvis du har et lille stykke myntestilk, som du holder op under næsen mens du trækker vejre. Det siger næsten sig selv, at det ikke er et sted, hvor man hænger ud længe – men det er interessant at se, hvordan der arbejdes, og hvilke forhold der arbejdes under i Marokko.

Der er masser at opleve i Marrakech og Marokko – jeg glæder mig til næste gang!

No comments yet.

Skriv et svar