Topmenu

Rejse til Athen

Rejs til Athen. Her lander du i en moderne storby, som har været vores civilisations vugge og har banet vejen for vores forståelse af demokrati og videnskab. Athen giver en oplevelse af fortidens storhed og nutidens hverdag.

Zeus, Herkules, Sokrates, Platon og Arkimedes. Vi kender deres navne fra blandt andet skolens undervisning og filmindustri – og måske husker vi også hvad de stod for, og hvad guderne betød i den klassiske verden. Besøg de gamle grækere og fornem den imponerende kultur, der herskede i Grækenland for flere tusinde år siden, og som selv i dag præger vores kultur og måde at tænke på. Så selv om kulturen er oldgammel, så er den stadig levende og imponerende. Athen giver dig både fortiden og nutiden i smukke omgivelser og en sprudlende atmosfære.

Hotel i Athen

Book en flybillet til Athen, tag toget fra lufthavnen ind midt i byen. Hvis du har valgt et central hotel – jeg kan anbefale Hotel Melia Athen – kan du gå det sidste stykke til dit hotel.

Hotel Melia Athen er et dejligt 4-stjernet hotel med en central placering. Hoteller er lækkert og med god service. Der er pool på topterrassen, men vær opmærksom på, at den kun er åben i sommerhalvåret.

Find hotellet her

Det antikke Athen

Hvis man er bare det mindste interesseret i den klassiske kultur og historie er der rigtigt meget at se og opleve. En del af Akropolis er taget af tidens tand og brande og andet er plyndret. Men man kan stadig meget let få et rigtigt godt indtryk af storheden og det fantastiske tempel, der prydede Akropolis.

Ved foden af Akropolis ligger et nyt topmoderne museum, der viser mange fund fra Akropolis, viser livet for 3000 år siden, og på museet øverste etage er der etableret en tro kopi af Panthenon, der man også kan se de dele af de smukke friser, som ottomanerne (der i en periode havde besat Grækenland) gav til blandt andet englænderne.

I Athen kan man selvfølgelig ikke stikke en spade i jorden uden at der dukker historiske fund frem. Det var også tilfældet, da det nye museum skulle bygges. Det har man taget konsekvensen af, så hele ”kælderen” er en stor levende udgravning, som museet ligger oven på. Som gæst kan du gennem et tykt lag glas, som er gulv i hele bygningen. Det gør museet utroligt spændende og levende – og de mange tusinde år gamle ting får en relevans ind i nutiden.

På den anden side af Akropolis kan du gå en tur i Sokrates’ fodspor og se den lille udgave af Panthenon, som de gamle grækere byggede som model, inden de opførte det store og mægtige Panthenon på toppen. Denne have er samtidig en fredelig oase i dag som giver en behagelig modvægt til stress og jag i den store moderne millionby.

En god idé, hvis du vil have det maksimale ud af en historisk rejse til Athen, er at booke en guidet tur med en lokal guide. Så får du også indtryk af, hvordan athenerne i dag ser på livet i Grækenland og deres historiske rødder, som er vigtige for dem. Det er absolut pengene værd! Her er et forslag til en guide: http://www.contexttravel.com/city/athens

Athen er en moderne storby

En rejse til Athen er selvfølgelig meget andet end gamle historiske monumenter og museer. Det er også en topmoderne by med gode spisesteder, markeder og luksusshopping. Tag turen op af de stejle gader og find alle de store designermærker – og fortsæt ned i byens midte til grønsags- og kødmarkeder.

Så tag bare turen til Athen, selv om du ikke er interesseret i gamle søjler og Platons tanker om staten. Athen er en dejlig og spændende by at gå rundt i. Byen føles tryg og behagelig, og den byder på masser af oplevelser med fantastiske udsiger over hele egnen og havet.

No comments yet.

Skriv et svar