Topmenu

Rejse til Østrig

Du kender måske bedst Østrig fra skiferiens sneklædte løjper og jæger-te? Men Østrig er også smukke grønne bjerglandskaber, klassisk musik og stor kultur. Østrig har noget at byde på både sommer og vinter. Kage og musik i Wien og storslået natur i Alperne.

Find rundt i Østrig med lidt geografi-fakta: Den vestlige og sydlige del af Østrig domineres af de fascinerende alper. Mod øst ligger Wien i Donaubækkenet. Klimaet i Østrig er præget af kolde vintre og varme somre. Det gør landet til et oplagt feriemål for både vinter- og sommerferie. Om vinteren er det skisportssteder, der trækker gæster til, og om sommeren er det den skønne natur, der kalder på en vandre- og cykelferie. Læg også vejen forbi Østrigs fristende søer med klart vand og sandbred. I Østrig er luften frisk, man tiltrækkes let af de charmerende østrigske træhuse og den store gæstfrihed. Det gør Østrig til et yndet feriested.

 

Østrig har en lang og spændende historie. Den antikke hærfører Hanibal førte tilbage i romertiden sin hær med 37 elefanter op i Alperne i et opgør med romerne. Senere var Østrig selv frem til første verdenskrig et stort kejserrige, der dominerede Centraleuropa. I dag er Østrig en forbundsrepublik, der er kendt for sine kulturelle oplevelser.

Wiener Schnitzel og Apfelstrudel

Det østrigske køkken er sammensat landkøkkenet med wiener schnitzel, solide gryderetter, rodfrugter, vildt og brød samt det mere kosmopolitiske og alsidige wienerkøkken. Østrig byder også på et traditionsrigt kaffebord med rige kager og konditorhåndværk som sachertorte og apfelstrudel. Husk også at nyde en god mørk østrigsk lagerøl. Det er en fryd for ganen.

Wien

Brede boulevarder, imponerende paladser og smukke facader. Besøg et af de pompøse kaffehuse med wiener melánge og fine kager til et lille pusterum fra byens storbypuls og med eksklusiv shopping og imponerende kulturelle oplevelser. Wien er Østrigs fascinerende hovedsted, hvor seværdighederne står i kø for at blive oplevet. Besøg den strålende Staatsoper med de ankerkendte wiener filharmoniker, gå gennem middelalderstræderne i Weibhurgskvarteret, hvor Mozart og Beethoven har opholdt sig, og læg vejen forbi det 60.000 m2 store museumskvarter MuseumsQuartier Wien, der gør Wien til en af verdens ti mest spændende museumsbyer.

I Wien har den Spanske Rideskole holdt til siden 1735. Her kan de smukke hvide lippizanerhingste opleves i klassisk dressur. Hestene fødes sorte og bliver med tiden hvide. De veluddannede hingste, der ses udføre de sværeste øvelser i skoleridt, er alle kridhvide.

Kig også ind i Sigmund Freuds kontor og hjem, hvor han nedskrev sine teorier og udviklede psykoanalysen. Huset rummer i dag også en interessant udstilling af moderne kunst med skiftende udstillinger.

Store komponister og tænkere

Østrig har en rig og betydelig kulturarv med komponister som Franz Schurbert og Wolfgang Amadeus Mozart samt tænkere og filosoffer som Sigmund Freud og Ludwig Wittgenstein. Også Gustav Klimts malerier er verdenskendte. En rejse til Østrig giver et kig ind i en imponerende kultur.

Find dit Østrig

Er det den gode sne og de skarpe pister – eller er det den smukke og bjergtagende natur, der lokker? Østrig har det hele. Oplev den gode atmosfære i det gæstfri land.

En kommentar til Rejse til Østrig

  1. Julie 22. juni 2016 at 23:14 #

    Super spændende blog! Hyggelig læsning!

Skriv et svar