Topmenu

Rejse til Venedig

Man siger, at Venedig er en døende by. Vandet fra lagunen truer byens huse og lokalbefolkningen flytter væk. Men Venedig emmer af liv og fest. Venedig er stadig fascinerende, og den sætter gang i fantasien og drømme om tidlige tiders rigdom og dekadence.

Sidst jeg rejste til Venedig var under karnevallet, og jeg nød de mange udklædte personer i bybilledet. Det var lidt som at have rejst et par hundrede år tilbage i tiden – og så alligevel ikke. Venedig har nemlig al det, som moderne turister ønsker sig af shopping, kulinariske, historiske og kulturelle oplevelser.

En rejse til Venedig er bedst uden for højsæsonen (juli-august) og bo der et par dage. 80% af turisterne i Venedig er endagsturister – men det er synd. Bo der et par dage og oplev byen. Man sover fantastisk godt i Venedig. Der er jo ingen biler, lastbiler eller motorcykler, så der er helt stille om natten! Vågn langsomt, og start dagen med en espresso og en croissant. Læs om, hvordan du finder et hotel her, og læs en anmeldelse af et hotel i Venedig her.

Og så skal du gå på opdagelse i Venedig! Tag et kort og eventuel et kompas med. Det er super svært at finde rundt i de smalle gade (1-2 meter brede) – og ofte ender vejen blindt ved en kanal. Nyd at fare vild – for du er aldrig langt væk fra noget i den lille tætte by. Måden man kommer rundt i Venedig er på gå-ben eller med båd. Der er de romantiske og smukke – men dyre – gondoler, og så er der de praktiske og billige bus-både, hvor du hurtigt og effektivt kommer rundt. Bemærk også, at du kan tage sådan en båd direkte til og fra Marco Polo-lufthavnen.

De fleste turister, der rejser til Venedig, samles på Markuspladsen, ved Sukkenes bro mellem Dogepaladsen og fængslet samt ved den maleriske Rialtobro, hvor du hver aften kan tage de mest stemningsfyldte fotos, som du kan ønske dig.

Ikke langt fra Rialotbroen finder du Venedis fiskemarkedet, hvor du ganske enkelt finder alt godt fra havet hver formiddag. Kig dig sulten i de smukker fisk, blæksprutter og rejser – og gå så ud på en af de nærmeste spisesteder og smag, hvordan frisk fisk i Venedig smager.

Besøg ét sted

Hvis du kun vil besøge en seværdighed, når du er rejst til Venedig, så vælg Markuskirken (Basilica di sanMarco). Rygtet siger, at Sankt Markus’ lig blev smuglet ud af Egypten i en tønde fedt, og at det blev stjålet to gange mens de opførte kirken. Så hvem ved, hvem de egentlig har begravet i kirken …Den smukke marmorkirke er fantastisk inden i – og det er en gratis oplevelse. Hvælvingerne i loftet består af de smukkeste mosaikker belagt med bladguld, der giver et helt guddommeligt lys. Bag alteret på bagsiden af altertavlen sides et enestående kunstværk besat med 2000 ædelsten. Du kommer helt tæt på (her skal der betales lidt) og ser smaragder, diamanter, rubiner og alverdens funklende ædelsten.

Man kan også købe sig adgang til kirkens første sal (5 Euro). Her kan du komme ud og se den imponerende udsigt over Markuspladsen, og du kan besøge kirkens museum. Museet har faktisk mange dele og hvis du ikke er til museumsgenstande, så er udsigten alligevel pengene værd.

Hvis du bagefter er til en kop kaffe, så er det hyggelig at sidde i solen på Markuspladsen, men vær opmærksom på, at to kopper kaffe koster ca. 130 kr. på Markuspladsen … Det er her, man bliver set i Venedig.

En aftentur i en anderledes opera

En rejse til Venedig er lig med klassisk musik og opera. Selv om du normalt ikke er til opera, så er det en ganske særlig oplevelse at opleve en opera i et af byens gamle paladser. Reserver biletter til Musica a Palazzo hjemme fra. Der er kun plads til 45-50 gæster, og hvert akt foregår i et nyt af paladsets rum. Du sidder simpelthen midt i en fantastisk opera, og sangerne bruger publikum som statister. Da jeg så La Traviata græd Violetta ud i mit skød! Tjek Musica a Palazzo website for spilledage.

Murano

Du skal selvfølgelig også se den glaskunst som Venedig er kendt for. Kig ind i butikkerne omkring Markuspladsen eller tag en bådbus ud til Murano. Glaskunsten er imponerende flot – men måske svær at have i kufferten.

No comments yet.

Skriv et svar