Topmenu

Seværdigheder i London

Hvad skal man se, hvis man har et par dage i London? London har så mange muligheder, at det er nødvendigt at vælge ud med hård hånd. Her er et par bud, der går uden om de store museer og seværdigheder i London.

Covent Garden

Covent Garden er altid hyggelig. Det historisk gamle markedsområde huser en række små hyggelige forretninger og spisesteder – og så kan man altid blive underholdt ganske gratis af ualmindelige dygtige performere. Der er klassisk musik, sang eller anden underholdning, som man bare kan stille sig op og nyde. Og kvaliteten er i orden – her er ingen skæve toner. Gratis sagde jeg jo godt nok, men du kan vælge at give lidt, når kunstnerne går rundt med hatten.

Skal du have kunst i mere faste rammer, så ligger Royal Opera House også lige ved Covent Garden. Tjek deres billetkontor kl. 10 om morgenen, hvor det åbner, hvis du vil have billetter til aftenens forestilling. Du kan finde deres program her.

Hvis du bevæger dig ud af Covent Garden op mod Covent Garden Station, finder du et par pubs og masser af shopping. Mere shopping? Fortsæt op ad Neal Street og videre skråt til venstre mod Regent Street og Oxford Street. Finder du i en gade en butik, som interesserer dig, så kig også lige på nabobutikken. Det virker lidt, som lignende butikker ”klumper sig” i dette samme område. Er du for eksempel til musikinstrumenter, så tjek Denmark Street …

The Globe

Er du til teater og Shakespeare, så er det super sjovt med et besøg på Shakespeare’s Globe. Du kan få en rigtig god og underholdende guided tour i det gamle teater med en masse fortællinger om stedets historie og teaterkulteren dengang omkring 1600. Det gamle Shakespeare-teater brændte jo i 1613 (under en opførsel af Henrik den 8.), men det er nu blevet opbygget igen i en fin kopi af den gamle Globe blot 230 m fra, hvor der gamle teater lå. (Faktisk blev teateret genopført kort efter den første brand, men allerede i 1644 blev det revet ned af puritanerne i London.)

Shakespeare var meget folkelig, og folk kom fra alle lag for at opleve teateret. Hvis man ikke havde så mange penge, så var der ståpladser (sådan er det også i dag). Dengang blev der drukket masser af øl under de meget lange forestillinger, og da der ikke var de sanitære forhold, klarede folk, hvad de skulle, hvor de stod. Underlaget var forskellige frøskaller, som kunne absorbere fugten, men stanken må have været overvældende. Det nye teater blev etableret i 1997. Her prøvende man at lægge samme underlag som i 1600 – men det støvede bare alt for meget, når gæsterne ikke sørgede for at holde det naturligt fugtigt, men i stedet brugte toiletterne, som god skik jo er i dag. Så gulvet måtte ændres efter nutidig kultur og tradition …

Der vises også skiftende Shakespeare-forestillinger. Tjek deres website og bestil billetter i god tid (der er hurtigt udsolgt).

Efter et besøg i Globen er det perfekt med en tur tilbage ad Themsen.

Somerset House

Er du til en udstilling, men magter du ikke de store museer eller Buckingham Palace, så tjek hvad der er på plakaten på Somerset House. Det er hyggeligt, mere overskueligt – og der kan du gå ind i mellem super spændende udstillinger fx om fashion fra de store modeskabere eller kulturikoner. Somerset House er også et brugt venue under modeugen i London.

What’s up in London?

En let og effektiv måde at finde ud af, hvad der sker i London er faktisk at kigge på plakaterne i undergrundsstationerne. Her er masser af reklamer for udstillinger, teater, musik, film, mv. Så hold øjnene åbne i undergrunden!

Find billigt hotel i London her.

No comments yet.

Skriv et svar