Topmenu

Skotland med udsigt over højlandet

Kan du heller ikke få nok af bjergtagende udsigter, vandfald og naturskønne vandreture? Så er Skotlands højland den oplagte destination for din næste ferie. Udover at være kendt for gamle, velbevarede slotte, smukke rødhårede mennesker og varmende whisky, så byder Skotland også på en række billedskønne naturoplevelser, som man ikke må snyde sig selv for.

Hvis din interesse er vækket, så læs med her og få nogle tips til din ferie sammen med nogle bud på hvilke fantastiske naturoplevelser, du ikke vil gå glip af i det skotske højland.

Højlandet

Når du lander med flyet i Edinburgh, skal du ikke køre ret langt før du kan fornemme højlandets tyndtbefolkede og smukke omgivelser. Du mødes af grønne og brune naturflotte farver og du kan begynde at beundre bjergenes højder. Du kan måske endda se skyerne omfavne bjergtoppene og drømme lidt om at bestige et af bjergene for at komme op og nyde udsigten over det skotske højland.

Start dit skotske eventyr med at køre mod Inverness, som er den største by i højlandet. Tag gerne et par overnatninger i en af de mindre omkringliggende byer. Herfra kan du tage ud og udforske naturen.

Drumnadrochit

Drumnadrochit (Drum-na-droch-it) er en mindre by placeret omkring en halvtimes kørsel sydvest fra Inverness (Du fortjener en stor high-five, hvis du kan udtale byens navn i første forsøg). Byen er lille, hyggelig og en perfekt base, hvorfra du kan tage på hiking-ture ud i bjergene for at nyde naturen og de skønne udsigter. Mange overnatningssteder vil sandsynligvis have en lille bog eller folder til rådighed med gode vandreruter. Du kommer ikke til at kede dig – der er nemlig et væld af forskellige ruter med forskellige sværhedsgrader. Glem ikke vandrestøvlerne. Dem får du brug for.

Ud over at være en god base for naturoplevelser er Drumnadrochit også nabo til den kendte Loch Ness.

Loch Ness er Skotlands store, dybe og sagnomspundne sø, der også er kendt som hjemstedet for det berømte søuhyre kaldt Nessie. Så hvis du er en vaskeægte Nessie-fan, er dette helt sikkert byen for dig. I byen finder du nemlig også et museum dedikeret til den mystiske sø (Loch Ness Center and Exhibition).

Hils Nessie og rejs videre vest på!

Isle of Skye

En af højlandets perler er Isle of Skye. Der ligger flere øer ved den vestlige del af Skotland og her er Isle of Skye, eller bare Skye, den største. Her finder du et væld af skønne udsigter, blanke søer og spændende dyreliv som f.eks. ørne og oddere. Og så vrimler det med hyggelige, fluffede får som du indimellem må holde tilbage for i trafikken, hvis du udforsker øen i bil. Det er også svært at undgå at løbe ind i de smukke, rødbrune højlandskøer med de karakteristiske horn.

Den ultimative udsigt over højlandet finder du ved Quiraing, som ligger ved den nordligste del af Skye. Her kan du tage en vandretur i vanvittigt smukke omgivelser. Man kan tage mange imponerende billeder her, men det er helt sikkert en udsigt man skal nyde i virkeligheden.

På Skyes vestligste punkt finder du Neist Point Lighthouse. Fyrtårnet bliver ikke brugt længere, men er et populært sted at besøge på grund af den gode udsigt og chancer for at spotte vilde dyr.

Der er masser af andre spændende steder at udforske i det skotske højland. Så pak dit outdoor-outfit og kom afsted!

No comments yet.

Skriv et svar