Topmenu

Solformørkelse 2015 – en tur værd

Den 20. marts 2015 kan du opleve solformørkelse i Norden. Hvis delvis solformørkelse (85%) i Danmark ikke er nok, så brug anledningen til et besøg på Færøerne eller Svalbard.

Solformørkelse er en ganske særligt naturfænomen, der gennem tiderne har været forbundet med masser af mystik og overtro. Jeg synes selv, at det er en flot og anderledes oplevelse, som det er værd at opsøge.

Denne gang vil jeg selv ”nøjes” med 85% solformørkelse her i Danmark. Det sker den 20. marts om formiddagen. Et alternativ, hvis du vil have den fulde formørkelse, er en hurtig visit til Færøerne. Rejs ud torsdag eftermiddag og hjem fredag aften – eller bliv og tag weekenden med.

Du kan også tage en smuttur til Svalbard i det nordlige Norge. Her kan du også se en total solformørkelse. Det er faktisk lidt billigere end fly til Færøerne og kan gøre for under 3500 kr.

Find flybilletter her

Hvis du vil se den fulde solformørkelse, så tøv ikke med at bestille billetter. Interessen for total solformørkelse er altid stor, og da det er lidt fjerne steder med ikke så mange flyafgange, er de hurtigt udsolgt!

Den total formørkelse varer kun 2,5 minutter, men det er en super intens oplevelse.

Husk at du ikke kan kigge op mod solen med det blotte øje (du får svejserøjne) og anskaf dig beskyttelsesbriller. De koster ikke mange kroner – men de har det med at være udsolgt, hvis du venter til sidste øjeblik. PS: almindelige solbriller er ikke nok! Tjek på nettet, hvor de kan købes eller spørg på Planetariet

No comments yet.

Skriv et svar