Topmenu

Villajoyosa med krykker og kørestol

Det kan være noget videre uoverskueligt at tage på ferie, hvis man er gangbesværet, på krykker eller i kørestol. Men nogen gange har man bare behov for at komme afsted – væk fra vintermørket og kulden, væk fra hverdagen. Efter 7 måneder på krykker, hvor jeg kun kunne gå helt korte afstande (afstand under 500 m), var jeg ret svag i kroppen men samtidig ivrig efter at komme med resten af familien på en lille vinterferie.

Så jeg bestilte en flybillet sammen med de andre. Jeg gav lufthavnen besked om, at jeg gerne ville gøre brug af deres handicapservice (bestilles på lufthavnens website) – og da jeg kom frem til lufthavnen stod en venlig medarbejder klar med en kørestol, så min mand kunne trille mig gennem security og videre til gaten, hvorfra vi fløj til Alicante. Fra Alicante tog vi en taxa til Villajoyosa, som er en lille hyggelig by direkte på stranden. Der er ikke højhuse i Villajoyosa – og alle husene ned til stranden er malet i forskellige klare farver, som indikerer sommer året rundt.

Villajoyosa er jo ikke helt lillebitte – i hvert fald ikke, når man er på krykker. Men byen er vant til ældre og gangbesværede, så når man skal fra strandpromenaden op i selve byen, så tager man blot de rullende trapper! Og hvis det ikke er nok hjælp, så er det nemt at leje en kørestol i byen. Det gjorde vi, så jeg kom med rundt i hele byen og ned ad strandpromenaden.

Ud over rullende trapper og kørestoleudlejning byder Villajoyosa også på en lækker bred sandstrand og det smukkeste middelhav. Der er masser af gode spisesteder med små lækre anretninger og selvfølgelig frisk fisk og en delikat sortfodsskinke med lidt lækker ost. Oppe i byen er der et overdækket marked, små hyggelige forretninger og smalle skæve veje mellem husene.

Jeg kan varmt anbefale Villajoyosa, hvis man ikke er så godt gående – men jeg ville også gerne tilbage nu, hvor jeg kan gå igen! Så kunne jeg være med på en god gåtur over strand, stok og sten til den mere trendy og turistede naboby Benidorm med skyskraberhotellerne. Sæt kursen efter en god morgenmad, så er du i Benidorm til frokost – og hvis benene alligevel er blevet trætte, så er det ikke dyrt med en taxa tilbage til Villajoyosa.

Vi havde lejet en privat lejlighed på tredje sal (der var selvfølgelig elevator!) med altan og udsigt over havet. Skøn ferie med sol og lidt varme selv i februar.

No comments yet.

Skriv et svar