Topmenu

Tag en forlænget weekend i hippe Rotterdam

Holland er et oplagt mål for en forlænget weekend – der er ikke langt i bil, og med fly tager det simpelthen ingen tid! Tager du flyet til Schiphol, der ligger lige uden for Amsterdam, er det selvfølgelig oplagt at tage videre ind til dejlige Amsterdam. Men prøv noget nyt – prøv Amsterdams hippe lillesøster Rotterdam.

For år tilbage have Rotterdam et ry som en kedelig industriby, men nu er der sket noget! Rotterdam er blevet hip og sprællevende med masser af caféer, restauranter, shopping, kunst og kunsthåndværk. I området omkring Rotterdams teater er der et mylder af mennesker i gaderne, på caféerne og på restauranterne. Selv om vejret ikke er super godt (jeg var der i starten af april), så sidder der masser af mennesker i caféernes uderum under varmelamperne og stemningen er høj. Rotterdam er en studieby, og der er masser af unge mennesker. Det er ikke dyrt at spise i Rotterdam, og tilbuddene er mange! Find et sted, der ikke ser så fancy og turistede ud – kvaliteten fejler nemlig ikke noget de steder, hvor byens egne beboere selv spiser. Tværtimod.

Stemingen i visse dele af byen er ikke ulig Berlin. Her er små sjove butikker med kunsthåndværk – og der er i det hele taget masser af kunst i byen. Både på Kunsthal Rotterdam, som huser betydelige kunstudstillinger, og i det offentlige rum, hvor du støder på alt fra nisser til skulptur af Picasso.

Rotterdam er stadig en væsentlig havneby, så snup en havnerundfart, hvis du har tiden til det. Den enorme havn er et imponerende skue! Er du mere til shopping, så er der også oceaner af muligheder i Rotterdam. Du finder shopping i alle prisklasser inden for et tætpakket men overskueligt område (gode travesko er dog en fordel!) mellem togstationen (Rotterdam Central og havnen).

Det er ikke lige den gamle middelalderbymidte, du finder i Rotterdam – Rotterdam blev voldsomt bombet under anden verdenskrig – men i stedet finder du en masse moderne og ny arkitektur, og hvis du finder lidt op i højden, kan du nyde Rotterdams flotte skyline. Så husk at kigge op, når du går gennem byens gader.

Tag toget!

Når du står i flyet i Schiphol, går du direkte ud og finder et tog til Rotterdam. På vej til perronen finder du automater, hvor du køber din billet (jeg mener, at billetten koster 75-80 kr.). Så hopper du i toget (der er god plads, og toget går til tiden), og ca. 40 minutter senere står du på Rotterdam Central, som er hovedbanegården i Rotterdam. Selve togturen er faktisk også interessant! Her kører du gennem det flade Holland, der med massevis kanaler, der skærer landet op på kryds og tværs. Der er kæmpemæssige drivhusområder og store tulipanmarker. Man er ikke i tvivl om, at Holland er et effektivt landbrugsland!

Jeg så ikke mange køer, får og geder på togturen – men jeg så store osteforretninger i Rotterdam, og jeg nød hver dag de skønne hollandske oste (et par stykker kom også med hjem).

Jeg boede på Bilderberg Parkhotel i gåafstand fra banegården (hvis du ikke er til gåtur med din kuffert, så holder letbanen lige uden for banegården) – lækkert hotel (jeg boede på 7. etage med super udsigt!) med store værelser, alt hvad man behøver m kaffe/te, stort TV, eksklusivt badeværelse, skrivebord, stor morgenbuffet og med en central beliggenhed i gåafstand til alt i centrum.

Jeg var to dage i Rotterdam – det var lige i underkanten, så jeg må tilbage en anden gang!

No comments yet.

Skriv et svar